Vad tjänar man på en e-bok?

Innehållsförteckning

Vad tjänar man på en e-bok?

Vad tjänar man på en e-bok?

Eböcker är billiga att tillverka och även när priset ligger precis under pocket tjänar en indieutgivare mer per ebok än per standardpocket – mer per ebok än både förlag och förlagsförfattare som delar på royaltyn. Se till att alltid vara lika bra, men lite billigare än de största förlagen.

Hur lånar man e-böcker på biblioteket?

För att läsa på din smartphone eller surfplatta behöver du ladda hem appen Biblio (som du hittar i App Store och Google Play). Innan du lånar och laddar hem en e-bok till din dator, måste du skapa ett så kallat Adobe-ID samt installera ett program som kan läsa e-boken. Lånetiden för e-böcker är 28 dagar.

Kan man ge bort en e-bok?

Nej, det kan du inte. E-böcker är personliga och låser sig till köparens e-postadress. Skulle man skicka denna vidare till någon annan så räknas det som fildelning, vilket inte är lagligt. Om du vill ge bort en e-bok i present är ett tips att köpa presentkort.

Hur ger jag bort en ljudbok?

I dagsläget finns inget bra sätt att ge bort en ljudbok eller e-bok. Vi rekommenderar våra presentkort som kan användas vid köp av digitala böcker och vanliga böcker. Du hittar presentkorten här. Det går heller inte att låna ut nedladdningsbara böcker.

Hur säljer man e böcker?

Använd andra försäljningskanaler för att sälja din e-bok ex. genom att annonsera på forum, Google Adwords eller kanske Blocket. Registrera dig med ett affiliate -nätverk som en leverantör. En affiliate kommer att marknadsföra din bok med egna hemsidor och kommer att ta en viss procent av vinsten för varje försäljning.

Vad tjänar man på en ljudbok?

För enkelhetens skull utgår vi ifrån att din bok blir runt 12 timmar som ljudbok och att ersättningen ligger runt 2 kr/h så att förlaget tjänar 24 kr/bok, varav du som författare får 25 procent (det är dock inte ovanligt med lägre procentsats just i ljudboksavtal, samtidigt som storsäljande författare kan förhandla ...

Hur lånar man om böcker online?

Så här lånar du på Bibblo.se

  1. Logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och pin-kod.
  2. Leta upp den bok du vill låna i sökrutan eller i någon av våra tipslistor. ...
  3. Klicka på Låna. ...
  4. Välj Ladda ner (epub) om du vill ladda ner boken för att läsa via din mobila enhet eller dator.

Hur laddar man ner böcker från biblioteket?

Logga in på ditt bibliotekskonto med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod (om nödvändigt). Boken kommer att läggas till på din bokhylla. Klicka på Ladda ner (EPUB e-bok)-knappen bredvid boken du vill ladda ner. Acsm-filen kommer att laddas ner till din dator.

Hur funkar det att köpa e-bok?

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa den direkt på din dator, handdator eller på en särskild läsplatta. En e-bok är alltså en datorfil. Vanligen köper du e-boken via internet. Då laddar du ner boken från affärens hemsida.

Kan man dela e-böcker?

När rättighetsinnehavaren har gjort boken tillgängligt för allmänheten och exempelvis lämnat över boken till en bokvaruhandel för försäljning har man rätt att sprida boken vidare till andra, 2 kap. 19 § Upphovsrättslagen. Det får man eftersom att den så kallade spridningsrätten konsumerats för rättighetsinnehavaren.

Relaterade inlägg: