Måste man försäkra ett bilsläp?

Innehållsförteckning

Måste man försäkra ett bilsläp?

Måste man försäkra ett bilsläp?

En släpvagn behöver ingen trafikförsäkring utan det är dragbilens trafikförsäkring som gäller. Om du vill skydda släpvagnen vid t ex stöld eller brand måste du däremot teckna en halvförsäkring för släpvagnen.

Vad kostar det att försäkra en sportbil?

Lamborghini toppar listan Baserat på prisuppgifter hämtade från Insplanets jämförelsetjänst har den italienska topp-bilen en årlig försäkringspremie på strax under 38 000 kr(!). Lamborghini, följt av Maserati och Ferrari, är världens topp-tre dyraste bilar att försäkra.

Måste man ha försäkring på en husvagn?

För att skydda dig själv, din husvagn och dina medtrafikanter behöver du en husvagnsförsäkring, då husvagnen inte täcks av en vanlig försäkring för bil. En halvförsäkring skyddar din husvagn för exempelvis brand-, glas-, och stöldskador.

Varför försäkra släpvagn?

Skydda din släpvagn till rätt pris Halvförsäkringen skyddar släpvagnen för brand-, glas- och stöldskador. Även vanliga skador på släpvagnen och utrustning som till exempel reservhjulet täcks in. ... Du får även ersättning för skador om du till exempel kör i diket eller när släpet transporteras på tåg eller båt.

Hur mycket kostar det att försäkra sin bil?

En bilförsäkring kostar i genomsnitt 4 236 kronor om året, eller 353 kronor i månaden*. Men priset varierar mycket beroende på flera olika faktorer, bland annat din ålder, bil och bostadsort. Dessa saker kan vara svåra att påverka, men det finns andra faktorer som är avgörande för priset som du faktiskt kan påverka.

Relaterade inlägg: