Måste man ha försäkring på hus?

Innehållsförteckning

Måste man ha försäkring på hus?

Måste man ha försäkring på hus?

Bor du i villa behöver du både en villa- och en hemförsäkring. Oftast säljs villa- och hemförsäkringar tillsammans som villahemförsäkringar men du kan också teckna en villaförsäkring separat. En villaförsäkring består av flera olika delar. Förutom skydd för huset och tomten ingår också ansvarsskydd och rättsskydd.

Vad händer om huset brinner ner Folksam?

Med en fullvärdesförsäkring kan du få ett nytt hus återuppbyggt om hela ditt hus brinner ner. Beroende på skadans omfattning kan du få ersättning för sanering, reparation och återställande av de delar av huset som har skadats. Vid en totalbrand kan ett likvärdigt hus byggas upp.

Kan man försäkra en pool?

Försäkring för poolen Den mest omfattande försäkringen är Stor Villaförsäkring respektive Stor Fritidshusförsäkring och rekommenderas till dig som har pool. Då kan du få ersättning för skador på utomhusbad som pool, badtunna, simbassäng och jacuzzi om det skadas av storm, vind eller hagel.

Vad menas med Fullvärde?

Fullvärde. Med fullvärdesförsäkring menas att det inte sätts något fast värdebelopp på byggnaden när försäkringen tecknas. Byggnaden värderas istället till marknadsvärdet vid en eventuell skada.

Relaterade inlägg: