Får man backa i innebandy?

Innehållsförteckning

Får man backa i innebandy?

Får man backa i innebandy?

- frislag Du får inte placera klubban mellan motståndarens ben. – frislag Du får inte stoppa eller föra med dig bollen med handen, arm eller huvud. – frislag\ straff + utvisning Du får inte backa in i motståndare. – frislag Du får inte avsiktligt fördröja spelet.

Hur lång hockeyklubba ska man ha?

Ett bra utgångsläge är att klubban ska vara 80% av din längd, vilket innebär ungefär till din nästipp när du står utan skridskor. Om klubban är för lång blir det svårare att spela och det ökar risken för skador.

Hur mycket kan man kapa en innebandyklubba?

Viktigt att tänka på är att kapa uppe vid knoppen, aldrig nere vid bladet. Ett skaft måste ha ett avstånd på 35,5 och 39,5 cm mellan bladets underkant och tekningslinjen. Dessutom har skaftet styrspår som ska passa i motsvarande klackar i bladet. De är till för att bladet ska sitta stabilt.

Hur håller man en innebandyklubba?

Vilket håll du spelar i innebandy har sin utgångspunkt i vad som känns mest naturligt när du håller i en innebandyklubba. Själva Left eller Right kommer av vilken hand du håller längst ner på skaftet mot själva innebandybladet. Är du högerhänt är det vanligast att spela Left och är du vänsterhänt är Right vanligast.

Relaterade inlägg: