Vad står lok för?

Innehållsförteckning

Vad står lok för?

Vad står lok för?

Leveransvillkor. Leveransvillkoret Levererat Olossat Köparen (LOK) är grundalternativet för samtliga leveranser. LOK utgår ifrån leveransvillkor för byggbranschen avsedda för upphandling på ABM 07.

Hur långt är ett lok?

Denna typ av lok var särskilt vanlig på 1067-banorna. Loket väger 25 ton. Det är 7,0 meter lång och 2,30 meter bred.

Hur fungerar ett lokomotiv?

I kontaktledningen (1) är spänningen 15 000 volt i Sverige. Spänningen är så hög för att flera lok ska kunna köra på samma sträcka samtidigt. Elen går via strömavtagaren (2) till en huvudbrytare som kan stänga av strömmen i loket om något är fel och vidare till transformatorn (3) där spänningen sänks.

Vem skapade lokomotivet?

1804 byggde Richard Trevithick (1771-1833) världens första ånglokomotiv i Wales i Storbritannien.

Hur mycket får man i lok-stöd?

Deltagarstöd. För deltagare i åldern 7–25 år ges ett deltagarstöd på som mest 7,86 kronor kronor. För deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns. Deltagare får endast ingå i en gruppaktivitet per SF-idrott och veckodag.

Vad är lok-stöd?

Alla skolidrottsföreningar som är medlemmar i Skolidrottsförbundet är också anslutna till Riksidrottsförbundet (RF). Därför kan alla skol-IF ansöka om LOK-stöd. LOK-stöd står för statligt lokalt aktivitetsstöd. Det finns även ett kommunalt LOK-stöd men det tar vi inte upp på denna sida.

Finns av Loktyp?

Typer

  • Ånglok. Ånglok är en loktyp som drivs av en kolvångmaskin eller ångturbin. ...
  • Ellok. Elektrolok eller ellok drivs av strömmen från en kontaktledning eller strömskena. ...
  • Diesellok. ...
  • Persontåg. ...
  • Godståg. ...
  • Andra typer av tåg. ...
  • Växling. ...
  • Motala verkstad.

Finns SV Loktyp?

Du behöver inte undra länge till - i lokguiden finns så gott som alla svenska loktyper som går i trafik beskrivna, från de tunga Iore-loken på Malmbanan till de blygsammaste Z-lokomotorerna. Ta en titt på elloken och dieselloken.

Finns i Loktyp?

Ånglok är en loktyp som drivs av en kolvångmaskin eller ångturbin. Normalt har ett ånglok en ångpanna som genererar ångan. Denna panna kan eldas med ett antal olika bränsle. De vanligaste är stenkol, olja och ved.

Vem kom på tåget?

George Stephenson Richard Trevithick Ånglok/Uppfinnare

Relaterade inlägg: