Hur lackar man en båt?

Innehållsförteckning

Hur lackar man en båt?

Hur lackar man en båt?

Lacka delar av ett skrov Lägg ett dimmlager, vänta några minuter, lägg ett täckande våtlager och dimmra/tona ut mot kanterna. Blanda 20% färg, 80% förtunning och spruta försiktigt över det dimmrade området, detta för att ”smälta ner” torrsprutet. Prova innan på en testyta!

Kan man måla plastbåt?

Båtar har målats i hundratals år och varför skulle just plast inte gå att måla. Ingen ifrågasätter ju om man målar en träbåt eller en stålbåt. Men plastbåtar ska helst ha kvar gammal solblekt och matt gelcoat. Så måla på bara.

Vad målar man Båtar med?

Det är därför det används på allt från flygplan till båtar. De flesta stora yachter som seglar i Medelhavet är målade med polyuretan på grund av egenskaperna med UV-tålighet och hållbarhet.

Hur mycket gelcoat går det åt?

Använd blandningsmugg för att blanda Topcoat och härdare. Blanda inte för mycket åt gången då det härdar snabbt och blir segt efter ett tag. Håll blandningförhållanden och blanda inte mer än 1/4 liter åt gången. Måla gärna över tejpen men se till dra bort den innan Topcoaten härdat 100%.

Vad ska man ha för färg till båt?

Båtfärg är en marin färg speciellt framtagen för att användas på båtar. Genom att måla båten kan både skydda den mot yttre faktorer såsom beväxning och UV-strålar, och förbättra båtens utseende. Båtfärgen bildar en skyddande film mellan båten och omgivningen, vilket förlänger båtens livslängd.

Relaterade inlägg: