Kan man köpa bil från Norge?

Innehållsförteckning

Kan man köpa bil från Norge?

Kan man köpa bil från Norge?

Här finns information till dig som vill importera ett fordon som kommer från ett land utanför EU. ... Om du importerar ett fordon från Island, Liechtenstein eller Norge gäller samma regler som vid import från ett EU-land eftersom de omfattas av EES-avtalet. Men fordon som kommer från dessa länder måste förtullas.

Vilka varor är dyra i Norge?

Öl är tre gånger så dyrt Sprit och öl är nämligen väsentligt dyrare i Norge. En flaska Absolut vodka kostar exempelvis 325 norska kronor på Vinmonopolet i Norge. På den svenska motsvarigheten Systembolaget kostar den 239 svenska kronor.

Kan man köpa bil utan moms?

Köper du en ny bil från ett annat EU-land ska du betala moms i Sverige. Köper du en begagnad bil från ett annat EU-land ska du inte betala moms i Sverige. Om säljaren är skyldig att ta ut moms betalar du i stället moms i det land där du köper bilen.

Vad kostar en elbil i Norge?

Nissan har känt av den ökade konkurrensen och sänker priserna på nyligen uppdaterade elbilen Leaf med 40 000 kronor. En ny Nissan Leaf kostar nu från 239 900 norska kronor. Konkurrensen kommer i dag främst från Volkswagen e-Golf, 284 900 kronor och nya Peugeot e-208 som du kan köpa för 264 000 norska kronor.

Relaterade inlägg: