Kan man måla trappa?

Innehållsförteckning

Kan man måla trappa?

Kan man måla trappa?

Vi glömmer ofta bort vår kära och trogna trappa när man ska göra en förändring eller renovering i hemmet. Men låt istället trappan få lite extra kärlek och färg – så kanske den slitna (och lite tråkiga) trappa kan få bli som ny igen. Den bästa ansiktslyftningen för en sliten trappa är att slipa och måla den.

Vad kostar det att sätta in en trappa?

Vad en inomhustrappa kostar är helt beroende på vilken typ av trappa du väljer, variationsmöjligheterna för trappor är oändliga och det finns trappor i de flesta prislägen. Men ett riktpris för en normalstor trappa med räcke tillverkad i furu eller ek ligger på mellan 35-55 000 kronor.

Kan man måla trappa med väggfärg?

Välja färg Till trappans sidor och till sättstegen (de vertikala stegen i trappan) passar det dock inte så bra med golvfärg eftersom den har en tendens att rinna innan den hunnit torka. Här kan en vattenbaserad lackfärg vara en bättre lösning. Den absolut tåligaste golvfärgen är så kallad tvåkomponents epoxifärg.

Kan man måla på plastmatta i trappa?

Golvfärgen är en ren akrylat med mycket hög torrhalt vilket ger en utmärkt vidhäftning till linoleum och plastmattor. Denna färg rekommenderar vi till målning av linoleumgolv och plastmattor i "vanliga" rum, trappor, tvättstugor, butikslokaler och kontorslokaler.

Relaterade inlägg: