Vad kostar det att hyra kanot?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att hyra kanot?

Vad kostar det att hyra kanot?

PRISER – KANOTER, KAJAKER & TILLBEHÖR
Pris (dag)1 dag2 – 5 dagar
Kanot 2-pers450 kr290 kr
Kanot 3-pers500 kr340 kr
Stor Kanot 2-pers500 kr340 kr
Stor Kanot 3-pers550 kr390 kr

Hur mycket packning kanot?

packar du Tänk på att packa med så lätt packning som möjligt för tung kajak påverkar både fart och stabilitet. Packa de tyngsta sakerna centrerat annars finns risk för slagsida eller att kajaken svänger av sig självt och det blir svår att svänga åt annat håll och hålla rak kurs.

Hur lång paddel till kanot?

De flesta kanotister vill ha en kanotpaddel mellan 1 cm. Storlekarna delas ofta in två olika grupper. Kanadensarpaddlar med böjt skaft (likt en sup-paddel) är i allmänhet kortare på grund av deras kortare, bredare blad, vanliga längder är 1 cm.

Hur ska man sitta i en kanot?

När man ska sätta sig i kanoten gäller det att alltid ha tyngdpunkten rakt över kanotens mittlinje. Ena handen placeras centralt på kajakens främre eller bakre sittbrunnskant. Den andra handen på land.

Vad kostar en ny kanadensare?

Priser
Kanadensaren Osagian 17 STD med 2 fasta säten18 000 kr
Osagian kanadensarpaddlar400 kr
Flytvästar400 kr
Totalpris för kanot, 2 paddlar och 2 flytvästar19 600 kr
1 extra fast mittensäte1 500 kr

Var kan man paddla?

Det betyder att man nästan överallt får paddla och gå iland om man så vill. Det finns dock vissa begränsningar. Områden kring vattenverk, kärnkraftverk och liknande kan vara skyddade. Det finns också militära områden som är skyddade eller djurskyddsområden som är fredade för att djurlivet ska få vara ifred.

Vad ska man ha på sig när man paddlar kanot?

Kortbyxor eller tajts/långkalsonger på benen. Om det är kyligt behöver du ett mellanskikt, helst av ull eller fleece. När vädret är bistert kompletterar du med ett regn- och vindtätt lager, gärna en jacka med kapuschong. Överst bär du flytvästen, som ska sitta tätt på kroppen.

Vilken paddel till kanot?

Kajakens bredd avgör Generellt kan man säga att ju bredare kajak desto längre paddel bör man ha. Har du en väldigt bred kajak (över 76 cm) passar en paddel i intervallet 230-250 cm. Majoriteten av alla kajaker är dock under 59 cm breda så vanligast är att man väljer en paddel som är mellan 210-220 cm.

Hur lång kajak ska man ha?

Barn brukar kunna hantera en kajak som är runt 4 meter, medan vuxna personer kan paddla kajaker från 4,5 upp till 6 meter. Grundregeln är att en längre kajak passar till längre personer och vice versa. Tyngre personer bör ha en bredare kajak för stabilitetens skull. Sittbrunnsöppningen har olika storlekar på kajaken.

Relaterade inlägg: