Var får man inte köra med dubbdäck?

Innehållsförteckning

Var får man inte köra med dubbdäck?

Var får man inte köra med dubbdäck?

På Hornsgatan, Fleminggatan och del av Kungsgatan är det förbjudet att köra med dubbdäck. Syftet är att lägre halter av partiklar i luften på och omkring dessa centrala gator. Du får korsa Hornsgatan, Fleminggatan och Kungsgatan med dubbdäck. Cyklister och moped klass 2 med dubbade däck får köra här.

Vad kostar det att köra med vinterdäck på sommaren?

Bötesbelopp vinterdäck Om man kör utan tillräckligt mönsterdjup på däcken (3 mm för vinterdäck och 1,6 mm för sommardäck) så är bötesbeloppet 1200 kr. Om man kör med dubbdäck under otillåten tidsperiod (16 april – 30 september så är bötesbeloppet 500 kr.

Hur mycket böter får man för att köra med dubbdäck?

Förbud mot dubbdäck på vissa platser De som eventuellt bryter mot reglerna riskerar böter på 1 000 kronor. Mer information om vad som gäller i olika städer finns i de lokala trafikföreskrifterna.

Varför får man inte köra med dubbdäck på vissa gator?

Anledningen till att man infört förbud mot dubbdäck på vissa gator enligt ovan är att studier påvisar att de farliga luftpartiklar som orsakas av dubbdäck minskas med 15-20 procent. Detta innebär att positiva hälsoeffekter såsom minskade fall av lungsjukdomar och akut bronkit hos barn åstadkoms med dubbdäcksförbuden.

Hur mycket böter för att köra med sommardäck?

Vad händer om man kör med sommardäck på vinterväglag eller dubbdäck när det är förbjudet? Om polisen ertappar dig med sommardäck fast det är snö eller is på vägen eller om du har dubbdäck när det inte är tillåtet riskerar du böter på upp till 1 000 kronor.

Relaterade inlägg: