Vad kostar det att gå ut och äta i Grekland?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att gå ut och äta i Grekland?

Vad kostar det att gå ut och äta i Grekland?

När vi är i Grekland gör vi ofta av med 1 000 kronor om dagen (på två personer) En måltid på gyro pita och öl kan kosta så lite som fyra Euro per person. En riktig brakmiddag med fina viner på en gourmetrestaurang kan gå löst på över 100 Euro per person. Det finns stora inhemska prisskillnader i Grekland.

Hur länge måste passet vara giltigt vid resa till Grekland?

Vid in- och utresa till Grekland krävs en giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Observera att körkort eller andra typer av id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar.

Är Grekland varmt på vintern?

Generellt är Greklandvintern mycket kallare än på sommaren. Det kommer mycket mer nederbörd och det blåser mer. I norr snöar det, i söder regnar det, även om det ibland, senast 2019, kan komma snö också. På Kreta ligger snön meterdjup uppe i bergen, medan vi som bor vid kusten sällan ser snö.

När är det varmast på Kreta?

Vädret på Kreta I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

Relaterade inlägg: