När är det dags att byta tvättmaskin?

Innehållsförteckning

När är det dags att byta tvättmaskin?

När är det dags att byta tvättmaskin?

När en tvättmaskin slutar fungera, plötsligt läcker eller andra problem uppstår är det i vissa fall möjligt att reparera den. Faktum är att den genomsnittliga livslängden för en tvättmaskin är 10-12 år.

När ska man byta vitvaror?

För att sammanfatta bör du alltså byta ut vitvaror som är tillverkade innan 2006. Det vinner både miljön och din plånbok på. Med nyare vitvaror får du bättre koll på vad som finns i kylskåpet – inga fler onödiga inköp med mat som aldrig äts upp. Använd dig av de nya kylzonerna så att maten är fräsch och håller längre!

Är det värt att laga torktumlare?

Ibland händer det tyvärr att vitvarorna går sönder långt innan det var tänkt att de skulle pensioneras. En tvättmaskin eller torktumlare brukar signalera att något är fel med en felkod eller genom ljud- och ljussignaler. ... Ibland lönar det sig därför att köpa en ny tvättmaskin/torktumlare istället för att reparera.

Hur lång tid håller en tvättmaskin?

Hur länge håller en tvättmaskin egentligen? Generellt kan man säga att en professionell tvättmaskin eller en industritvättmaskin håller i ca 15 år. De är byggda för att startas upp till 10 gånger per dag, till skillnad mot en hushållsmaskin som startas en till två gånger per dag och håller i ca 5 år.

Relaterade inlägg: