Kan man ha en iller som husdjur?

Innehållsförteckning

Kan man ha en iller som husdjur?

Kan man ha en iller som husdjur?

Illern är ett husdjur som bjuder på många skratt men kan även ge sin ägare gråa hår. Tänk på att illern vanligen blir mellan 5 och 7 år gammal. Man kan vara ifrån illern under en arbetsdag utan att den kräver extra tillsyn men de trivs oftast bäst med att vara flera om de lämnas ensamma mycket.

Är det olagligt att äga en iller i Sverige?

En iller trivs ofta mycket bra i sällskap med andra illrar, och även tillsammans med hund och katt. Det kan däremot bli problem att ha iller kombinerat med fågel, kaniner, små gnagare eller reptiler.

Var kan jag köpa en iller?

En iller till sällskap år 20 kr. En iller till avel vänligen maila mig för mer Info. Vid försäljning till övriga länder än Sverige tillkommer eventuella kostnader för extra vacciner eller extra veterinärintyg som kan behövas. Valparna flyttas vid MINST 10 veckors ålder.

Hur man tar hand om en iller?

Illern är till sin natur nyfiken och kan ta sig igenom mycket små utrymmen. Det är därför viktigt att ”illersäkra” ditt hem innan du tar hem din iller. Kontrollera noga alla rum som illern kommer att vistas i, försegla alla hål och öppningar som är större än 2,5 cm i diameter.

Kan iller bitas?

En iller som mår bra och som har fått en bra uppväxt ska inte vara "bitig", men eftersom illrar är lekfulla och använder sina tänder när de leker med andra illrar kan de ibland bitas lite hårdare än vad vi som människor uppskattar. Det varierar dock väldigt från individ till individ.

Är illrar keliga?

Illrar är sympatiska husdjur och de kan bli väldigt tillgivna och keliga. ... Illrar är känsliga djur och tål inte den burdusa behandling som små barn ibland ger djur. Risken finns att illern känner sig trängd eller blir skrämd och reagerar med att bita barnet. Barn bör endast hantera illrar under en vuxen persons uppsikt.

Hur länge kan man lämna en iller ensam?

Men vi kom in på hur länge man kan lämna en iller ensam. Hon hade pratat med en annan uppfödare som sagt att illern kunde vara ensam max 4 timmar.

Hur man uppfostrar en iller?

Håll illern framför dig och ta tag i nackskinnet, säg NEJ! med bestämd röst eller väs åt honom. Du kan även dra honom försiktigt längs golvet en halvmeter fram och tillbaka i nackskinnet medan du väser. Dessa saker efterliknar hur illermamman uppfostrar sina valpar.

Relaterade inlägg: