Vad kostar det att registrera hund?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att registrera hund?

Vad kostar det att registrera hund?

Det kostar 40 kronor att registrera din hund i e-tjänsten om du betalar med kort. Om du i stället vill ha en faktura kostar det 80 kronor. Om du registrerar hunden genom att skicka in en blankett får du betala 160 kronor. Att anmäla ägarbyte och ändra uppgifter om ägare eller hund kostar inget.

Vad kostar det att registrera en kennel?

Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK. Registreringen är en kvalitetsstämpel eftersom man som uppfödare inom SKK måste följa regler och hälsoprogram som gäller för hunduppfödning.

Vad krävs för att vara med i SKK?

Det är endast personer som kan vara medlemmar. Du kan vara medlem oavsett om du är hundägare eller ej, om du har många hundar eller en.

Varför vara medlem i SKK?

Genom att bli medlem i länsklubben bidrar du till vårt arbete för sunda, friska hundar och för deras plats i samhället. På köpet får du dessutom en rad förmåner och möjlighet att delta i olika aktiviteter, som till exempel utställningar, tävlingar och kurser.

Måste en hund vara registrerad i SKK?

Det är lag på att alla hundar ska registreras i Jordbruksverkets register. Det är däremot frivilligt att lämna sina kontaktuppgifter till Svenska Kennelklubbens ägarregister DjurID.se. SKK har registrerat ägaruppgifter och id-nummer under många år.

Relaterade inlägg: