Vad ingår i en Skoterservice?

Innehållsförteckning

Vad ingår i en Skoterservice?

Vad ingår i en Skoterservice?

Övrig service du bör göra (beroende på hur långt din skoter gått) är att kontrollera bromsklossar, kullager i boggihjul, kontrolldragning av bultar, mattans sträckning, inspektera viktiga delar efter skador och använda ett bränsleadditiv i tanken (om du inte gjorde de vid service före sommarförvaring).

Hur ofta serva skoter?

Om det är så att man kör mellan 1 mil med sin snöskoter under en säsong så är det viktigt att man planerar in service för skotern två gånger under året.

När serva skoter?

När det börjar närma sig vintern är det hög tid att ta fram snöskotern och förberedda den inför vintern. Många saker kan du göra själv hemma och slipper lägga ner pengar på en verkstad. Det finns vissa saker du alltid bör göra innan du börjar köra med din skoter under vintern.

Vilken olja i kedjehus skoter?

Ski-doo:s kedjehusolja framställs med all säkerhet av Red Line oil i usa. Den finns till betydligt bättre pris hos vissa välsorterade bildelsföretag som te. x MECA eller liknande. Där heter den Red Line chaincase oil och har viskositeten 75w-140.

Vad är Styrstål?

Styrstål skoter och skoter skidor Styrstål eller styrskenor till skotern påverkar hur din snöskoter beter sig när du kör. ... Du hittar exempelvis Blade- och Blade DS-skidor speciellt utvecklade för aggresivkörning och som ger en bekväm körupplevelse.

Vad är en Isrivare?

Isrivaren är ett effektivt redskap vid hårdfrusna leder, isigt underlag eller skare. Passar till de flesta skotermodeller. Effektivare kylning av slides, effektivare kylning av motor samt lägre bensinförbrukning då skotermattan glider lättare.

Hur långt kan en skoter gå?

Välkänd medlem. Man brukar väl säga att man ska byta kedja och drev efter 5-600 mil om man ska vara seriös. Lager till drivaxeln kan vara lika att byta i samma veva. Av nån anledning är det ungefär lika långt som en TRA-variatorn går utan renovering men det börjar nog bli dags för det också.

Vad kostar det att byta matta på skoter?

På verkstad kan du räkna med 1000 kr och uppåt för arbetet.

Relaterade inlägg: