Vad kostar det att skrota en segelbåt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att skrota en segelbåt?

Vad kostar det att skrota en segelbåt?

För båtar som inte omfattas av skrotningspremien kostar det 3500kr/ton att skrota båten, med en minimumavgift motsvarande 1/2 ton. Önskar du att Båtretur hämtar båten med kranbil kostar det 1700 kr/timmen. Båten går in till Stena Recycling som säkerställer att den återvinns i enlighet med rådande miljöregler.

Var kan man skrota båten gratis?

När det är dags att skrota båten vänder du dig till Båtretur som är ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar. Där får du hjälp med hur du går till väga för att skrota båten på ett miljövänligt och säkert sätt.

Hur skrotar man en plastbåt?

Den som vill skrota sin båt bör vända sig till Båtretur, ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar. Båtretur är en samverkansplattform utan vinstintresse som jobbar för att det ska bli så enkelt som möjligt att skrota sin båt.

Vad gör man med gamla plastbåtar?

Ett krav är också att båten ska vara minst tre meter lång och väga minst 200 kilo. Maxlängd är 12 meter och maxvikt 3 ton. Vill du skrota din båt kan du exempelvis kontakta Båtretur som är ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar. De hjälper till att hitta transportör var du än bor i landet.

Var slänga båtmotor?

Om båtmotor Fråga din återförsäljare om de tar emot den gamla motorn, annars lämnar du den på en bilskrot.

Var slänger man en plastbåt?

Vill du skrota din båt kan du exempelvis kontakta Båtretur som är ett nationellt nätverk för insamling och återvinning av fritidsbåtar. De hjälper till att hitta transportör var du än bor i landet.

Var slänger man båtmotorer?

Båtmotor (tom) | Sysav – tar hand om och återvinner avfall.

Var lämnar man gamla gräsklippare?

som privatperson lämnar du ditt metallskrot på din närmsta återvinningscentral (ÅVC). Läs mer på din kommuns hemsida om var du hittar en ÅVC nära dig. Om metallskrotet uppstår i ditt företag, verksamhet eller BRF så kan Stena Recycling alltid hjälpa er med återvinningen.

Var slänger man en gammal gräsklippare?

Lämnas till: ÅVC/Returpark.

Relaterade inlägg: