Vad kostar det att studera inom EU?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att studera inom EU?

Vad kostar det att studera inom EU?

I länder som Danmark, Finland, Skottland och Grekland kan du studera gratis på publika universitet. Frankrike och Tyskland tar bara en administrationskostnad på några hundra Euro per termin på publika universitet. I Holland betalar EU studenter drygt 2000 Euro per läsår.

Är det dyrare att plugga utomlands?

Är det dyrt att plugga utomlands? - Det behöver inte vara dyrt! Däremot kan det variera beroende på vilket land du vill studera i. Tänk på att du kan ha rätt till CSN och genom dem kan du även ta ett merkostnadslån för att täcka upp för studieavgiften.

Är det gratis att plugga utomlands?

Du kan för närvarande studera gratis på publika universitet i länder som Finland, Norge, Danmark, Skottland etc. Tyskland och Frankrike tar bara ut några hundra Euro per termin för studier på publika universitet. ... I andra EU-länder som Nederländerna, Italien och Spanien har man kursavgifter.

Är universitet gratis i Sverige för EU-medborgare?

Du som är medborgare i ett land utanför EU, EES eller Schweiz ska betala anmälnings- och studieavgifter för studier både på grund- och avancerad nivå. Här kan du läsa om vad som gäller. är medborgare i EU, ett EES-land eller i Schweiz.

Är det gratis att plugga i Sverige?

Den stora skillnaden mellan utlandsstudier och studier i Sverige är att du nästan alltid betalar en kursavgift när du studerar utomlands, medan alla svenska universitet och högskolor är kostnadsfria för studenterna.

Vad behöver man för att studera utomlands?

Grundkravet brukar vara att du ska vara behörig att studera på högskolenivå här i Sverige. I övrigt gäller olika krav för olika utbildningar i olika länder. Speciella kunskapstester, inträdesprov samt en personlig ansökan kan ibland förekomma i ansökningsprocessen.

Relaterade inlägg: