Hur mycket pengar lägger man på kurslitteratur?

Innehållsförteckning

Hur mycket pengar lägger man på kurslitteratur?

Hur mycket pengar lägger man på kurslitteratur?

För en svensk student kostar kursböckerna, enligt några år gamla uppgifter, i snitt cirka 3 000 kronor per termin.

Hur många procent tar Studentapan?

Det är helt kostnadsfritt att annonsera på Studentapan - men cirka 19% läggs på ditt valda bokpris som köparen betalar för att täcka skatter, avgifter och provision.

Hur vet jag vilken litteratur jag behöver?

Inför varje kurs du läser får du en litteraturlista. Där presenteras den kurslitteratur du behöver läsa för att kunna tillgodogöra dig kursen. Det kan löna sig att prata med den som är kursansvarig för att få reda på vilka böcker som är viktigast och vilka böcker som kanske mer är för referenser och bredvidläsning.

Var kan man köpa Studentlitteratur?

Det finns flera siter där man kan köpa kurslitteratur begagnat, både från privatpersoner och företag som köper in begagnade böcker och säljer vidare. Det är inte bara bra för miljön utan även för plånboken! Exempel på siter där du kan köpa kurslitteratur är Kurslitteratur.se, Campusbokhandeln.se och Adlibris.se.

Hur tjänar Studentapan pengar?

Köp-sälj av böcker är nämligen inte det enda som erbjuds. Studentapans medlemmar kan också lägga ut studiematerial i form av sammanfattningar, anteckningar och instuderingsfrågor – och på så vis själva tjäna extrapengar på sina studier. Philip berättar att en medlem redan dragit in 2 500 kronor på detta sätt.

Relaterade inlägg: