Hur funkar en röjsåg?

Innehållsförteckning

Hur funkar en röjsåg?

Hur funkar en röjsåg?

Röjsåg är en typ av motorsåg som har en roterande sågklinga på ett riggrör i stället för en sågkedja på ett sågsvärd. Klingan är förbunden med sågens motor (oftast tvåtaktsmotor) med en axel genom riggröret. Sågen bärs i en särskild sele och används främst vid röjning av sly i skogsbruket.

Vilken Trimmertråd Husqvarna?

Husqvarnas orginalsortiment av trimmertråd ger alltid bra resultat på grund av den höga kvaliten. Dessa trimmertrådar passar Husqvarnas trimmerhuvuden och är extra slitstarka för att minska servicetiden. För bästa möjliga kvalitet och resultat ska du alltid välja en Husqvarna original.

Vad väger en röjsåg?

Röjsågen har en 24 gradig vinkelväxel, vilket för den optimerad för tuffare skogsröjning. Stihl FS 490 är en relativt lång röjsåg i jämförelse med andra liknande modeller på markanden. Stihl FS är 168 centimeter lång och väger 9,4 kg. Röjsågen är utrustad med en sågklinga som dessutom kommer med ett klingskydd.

Hur bra är Biltemas röjsåg?

Köpte en Biltema och en klinga från Stihl. Måste säga att jag blev mycket imponerad och glad. Vilken härlig maskin, klarade allt jag utsatte den för och på bråkdelen av tiden jag brukar lägga på röjning, och klippning.

Hur sågar man med röjsåg?

Se först till att det är röjt där du tänkt fälla trädet.

  1. Bestäm trädets naturliga fallriktning.
  2. Såga riktskär med dragande sida, d v s vänster sida. ...
  3. Gå till andra sidan och såga fällskär med dragande klinga (vänster sida).
  4. Lämna brytmån så att trädet styrs ned rätt.
  5. Tryck omkull trädet och gör reträtt.

Vilken Trimmertråd till Husqvarna 115il?

Husqvarna Trimmertråd BioX ø 2,0 mm – 15 m Passar alla standardtrimmerhuvuden.

Vilken Trimmerlina?

Trimmertråd kan användas på röjsågar och grästrimmers. Ska du röja med trimmerlina på din röjsåg rekommenderas en tjockare och mer kraftfull tråd. Vid röjning av kraftigare gräs eller sly kan en tunnare lina lätt gå av. Vi har trimmertråd som är speciellt anpassade för alla olika ändamål.

Relaterade inlägg: