Hur går distansundervisning till?

Innehållsförteckning

Hur går distansundervisning till?

Hur går distansundervisning till?

Distansundervisning definieras i skollagen som interaktiv undervisning som bedrivs med informations- och kommunikationsteknik där elever och lärare är åtskilda i både rum och tid. Vid distansundervisning finns det inget krav på att det ska finnas en handledare eller lärare fysiskt närvarande när undervisningen bedrivs.

Kan skolorna stängas igen?

Folkhälsomyndigheten bedömer att undervisning på plats i skolan är huvudregel i alla skolformer för barn och unga från och med höstterminen 2021. I den tillfälliga förordningen regleras att en huvudman i vissa fall får vidta åtgärder om en skola helt eller delvis tillfälligt håller eller har hållit stängt.

Är det distansundervisning 2021?

Vad innebär de nya bestämmelserna i skollagen om fjärr- och distansundervisning? De nya bestämmelserna om fjärr- och distansundervisning, som ska tillämpas på utbildning och annan verksamhet som påbörjats från och med den 1 juli 2021, är en del av den ordinarie skollagstiftningen.

Hur länge pågår Distansundervisningen?

Den 20 januari 2021 fattade regeringen ett nytt beslut om att gymnasieskolor ska bedriva undervisningen på distans till och med den . Detta beslut har nu upphört och eleverna är återigen tillbaka i skolbänken.

När sluta skolan?

Grundregeln är att läsåret ska börja i augusti och sluta senast i juni.

Hur länge kommer skolorna hålls stängda?

Utgångspunkten är att skolor ska bedriva skolförlagd undervisning då det är den undervisningsform som lämpar sig bäst för elever i allmänhet. Folkhälsomyndigheten bedömer att undervisning på plats i skolan kommer att vara huvudregel i alla skolformer för barn och unga under vårterminen 2022.

Hur påverkas elever av distansundervisning?

- Vissa elevgrupper är mer sårbara vid distansundervisning. Dessa elevgrupper har många gånger givits möjlighet att återgå till skolans lokaler för undervisning och stöd. - Elevhälsan har fått en förstärkt roll under covid-19-pandemin.

Vilka gymnasium har distans?

Hermods Distansgymnasium erbjuder gymnasieutbildning på distans för ungdomar som vistas utomlands till följd av minst en förälders arbete.

Relaterade inlägg: