Hur går det till att sälja en faktura?

Innehållsförteckning

Hur går det till att sälja en faktura?

Hur går det till att sälja en faktura?

Sälja fakturorhur funkar det? Som sagt innebär fakturaköp att du som företag säljer dina obetalda kundfakturor till en tredje part. När fakturan köps av detta företag, tas en avgift ut för tjänsten och du får fakturans belopp utbetalt mer eller mindre omedelbart.

Hur fungerar ett fakturaköp?

I dagligt tal är en faktura detsamma som en räkning – ett skriftligt krav på betalning från ett företag för en vara eller tjänst. Du får fakturan i mailen eller i posten och betalar den sedan före förfallodatum. Det finns inte någon lagstadgad betalningsperiod utan sista betalningsdag ska stå på fakturan.

Hur fungerar factoring SEB?

Fakturafinansiering, även känt som factoring, är samlingsbegreppet för när ett företag belånar eller säljer sina fakturor. Det gör det möjligt för företag att öka sin likviditet och snabbt få pengar på kontot genom att frigöra kapital ur sina kundfordringar.

Kan man sälja en privat skuld?

När någon är skyldig dig pengar kallas detta för att du har en fordran på den personen, detta innebär att du har en rättighet att få pengar från personen ifråga. En fordran räknas som egendom och kan som utgångspunkt köpas och säljas fritt.

Relaterade inlägg: