Hur ser tandimplantat ut?

Innehållsförteckning

Hur ser tandimplantat ut?

Hur ser tandimplantat ut?

Tandimplantat är skruvar av titan som opereras in i käkbenet. Implantatet fungerar som en konstgjord tandrot på vilken en eller flera kronor kan fästas. Titan är en metall som har en unik förmåga att växa fast i käkbenet och går bra ihop med kroppens vävnader.

Hur tar man bort tandimplantat?

Det är viktigt att de konstgjorda tänderna passar exakt på dina implantat. Oftast tar det ungefär två till fyra veckor att tillverka de konstgjorda tänderna. Tandläkaren fäster de konstgjorda tänderna på implantaten. Du kan inte ta bort de nya tänderna själv.

Varför lossnar implantat?

Tänkbara orsaker till lossnande kan vara: ogynnsam placering av implantaten. för många extensionsled. dåligt inslipat. patienten är hårdbitare.

Är tandimplantat bra?

Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat är ett bra och ger ett livslångt resultat. En tandimplantatkrona eller bro som är korrekt insatt är en så naturlig lösning att det ser ut som tänderna runt om, ingen kommer att se att du har ett implantat.

Hur fäster man tandimplantat?

Tandimplantaten (skruvarna) fästs under en kortare operation som utförs under bedövning så att man som patient inte upplever någon smärta under ingreppet. Under detta kirurgiska ingrepp fäster tandläkaren implantatskruvarna i käkbenet och därefter låter man benet och titanskruven växa samman innan man fortsätter.

Relaterade inlägg: