Vad kostar det att ta ner en stor ek?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ta ner en stor ek?

Vad kostar det att ta ner en stor ek?

Ju större ett träd är, ju svårare brukar det vara att fälla det. Var beredd på att priset förmodligen kommer att sticka iväg om det är ett stort träd det handlar om. Ett litet träd kan du säkert komma iväg med att betala så lite som 2000-3000 kr medans ett stort ekträd kan kosta mycket mer än 10.000 kr.

Vad får man betalt för träd?

Det varierar förstås mycket, men siffran 350 kr som du nämner är ett vanligt kubikmeterpris för en tall som ger både massaved och timmerkvalitet. Räknat på en avverkningskostnad på 100 kr per m3 och att en "medelstor" tall ger 0,4 m3 virke så blir trädets nettovärde 100 kr.

Får man fälla ek på sin egen tomt?

Eken är idag inte ”fridlyst” som Kronans träd, vilket den tidigare varit i århundraden under regalet. Men det kan ändå vara förbjudet att såga ner en ek om den är gammal och hyser fridlysta arter, eller om det allvarligt skulle påverka naturvärden på ett negativt sätt.

Vad kostar det att ta ner en stor björk?

Så Mycket Kostar Trädfällning (Med 10 Riktiga Exempel) - SkogsExperten. En certifierad arborist kostar vanligtvis 700-1500 kr per timme innan RUT-avdrag, dvs 350-750 kr per timme efter RUT-avdrag. Utöver arbetskostnaden kan ytterligare kostnader uppstå för bortforsling, stubbfräsning eller vedklyvning.

När fäller man träd?

Om man har möjlighet att välja är det att föredra att fälla träd vintertid. Anlitar du en professionell firma med utbildade arborister kan du dessutom vara ganska säker på att allt kommer att fungera som planerat. De har rätt utbildning, rätt erfarenhet och rätt redskap.

Vad får man betalt för timmer?

Prisstatistiken som LRF konsult tagit fram visar att riksgenomsnittet, det vill säga det genomsnittliga priset per skogskubikmeter i hela landet, har stigit till 435 kr/m3sk vilket är en ökning med 2,9 procent och samtidigt det högsta genomsnittspriset som uppmätts sedan LRF Konsult började sammanställa statistik 1995.

Hur mycket kostar det att fälla ett träd?

  • Det är fullt möjligt att du kan spendera så lite som 2000 kr för att fälla ett träd, men det är också möjligt att betala upp mot 20.000-30.000 kr. För att första hur mycket det kommer att kosta dig att fälla ditt träd måste du först lära dig om de faktorer som bestämmer priset.

Hur mycket kostar ett stort träd att trimma?

  • Större träd har mer och större grenar, vilket kommer ta längre tid att beskäras, och kan också vara farligare och svårare att hantera. Ett mindre träd kan du få trimmat för så lite som 1000 kronor medans ett stort ekträd kan kosta 10.000-30.000 kronor att trimmas.

Hur mycket kostar det att få tre fullväxta träd borttransporterade?

  • Men räknar man med att få tre ” fullväxta ” träd i ett svårt läge fällda och borttransporterade för runt 10.000:- inklusive moms så får man nog tänka om. Beroende på avstånd tar borttransporten kanske runt hälften av summan.

Relaterade inlägg: