Vad kostar det att söka lagfart?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att söka lagfart?

Vad kostar det att söka lagfart?

Kostnaden för lagfart beror på hur du har förvärvat fastigheten. Det är inte säkert att du behöver betala stämpelskatt, men du betalar alltid en expeditionsavgift som är 825 kronor. Expeditionsavgiften är till för att täcka kostnaden för vår handläggning.

Vad är kostnaden för lagfart?

  • Kostnaden för en lagfart består av två delar. Du behöver dels betala en expeditionsavgift men också en stämpelskatt. Expeditionsavgift. Expeditionsavgiften är beräknad utifrån hur lång tid det tar för inskrivningsmyndigheten att hantera en ansökan samt uppdatera fastighetsregistret. Kostnad: 850 kr. Stämpelskatt

När ska du ansöka om lagfart?

  • Enligt jordabalken ska du ansöka om en lagfart senast tre månader efter förvärv av fastighet har skett. Om du inte söker lagfarten i tid kan du bli tvungen att betala böter.

Vilka uppgifter finns i En lagfart?

  • I en lagfart finns alla uppgifter om en fastighets ägarförhållanden. Exempel på sådana uppgifter är vem som äger fastigheten, köpeskilling och hur förvärvet gått till. Varje gång en fastighet byter ägare registreras detta i lagfarten. Lagfarter lagras och registreras i fastighetsregistret.

Relaterade inlägg: