Vad kostar det att få bort radon?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att få bort radon?

Vad kostar det att få bort radon?

För en normalstor villa där markradon är huvudproblemet brukar kostnaden för radonsanering, efter radonbidrag eller ROT-avdrag, bli runt 20-30 000 kr inklusive moms.

Kan man bli av med radon?

Har man en förhöjd radonhalt i fastigheten på grund av markradon finns det flera sätt att åtgärda det. ... Man tätar rörgenomföringar av vatten, värme och el med en elastisk fogmassa som är avsedd för radon. Andra vanliga orsaker till inläckage är torrlagda brunnar och rensluckor.

Vad är för hög radonhalt?

Ökad risk för lungcancer till 75 års ålder: Risken fördubblas vid en radonhalt strax över 600 Bq/m3. Vid 800 Bq/m3 ökar risken med 128 procent (från basvärde 1 till 2,28). Risken för lungcancer är då ungefär dubbelt så hög som vid medelhalten för svenska bostäder (som är cirka 100 Bq/m3).

Hur vanligt med radon?

Det finns två olika typer av radon som är vanligt förekommande i bostäder. ... vanlig källa till radon är ett byggmaterial som kallas blåbetong och är ett slags lättbetong. Hus som är byggda mellan ca 19 kan ha blå lättbetong i väggar, bjälklag eller andra delar av byggnadskonstruktionen.

Relaterade inlägg: