Vad kostar det att göra en detaljplan?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att göra en detaljplan?

Vad kostar det att göra en detaljplan?

Detaljplan med konsult, standardförfarande cirka 209 000 kr. Kostnader för konsult tillkommer.

När upprättas en detaljplan?

Det krävs detaljplan när en befintlig bebyggelse ska förändras eller bevaras, om regleringen behöver ske i ett sammanhang med hänsyn till: den fysiska miljö som åtgärden ska genomföras i. åtgärdens karaktär eller omfattning eller. förhållandena i övrigt.

Vem betalar en detaljplan?

En ny detaljplan betalas av den som har nytta av pla- nen. Detta kan ske genom planavtal eller planavgift. Planavtal upprättas mellan fastighetsägaren och kommunen för att reglera de kostnader som upp- kommer i samband med detaljplanearbetet.

Hur lång tid tar det att göra en detaljplan?

Lag (2021:752) . ska kommunen ge sitt planbesked inom fyra månader, om kommunen och den som har gjort begäran inte kommer överens om något annat. Av planbeskedet ska det framgå om kommunen avser att inleda en planläggning.

När börjar en detaljplan gälla?

En detaljplan börjar gälla när kommunens antagandebeslut har vunnit laga kraft, alltså när tiden för överklagande gått ut och ingen har överklagat kommunens beslut att anta planen. Då har du en garanterad rätt att bygga enligt planen under planens genomförandetid. Genomförandetiden är på minst 5 och högst 15 år.

Relaterade inlägg: