Hur lång behöver man vara för att åka gokart?

Innehållsförteckning

Hur lång behöver man vara för att åka gokart?

Hur lång behöver man vara för att åka gokart?

HUR GAMMAL MÅSTE MAN VARA? Minst 10 år gammal samt 145 cm lång måste man vara för att nå fram och kunna bromsa med kraft. De flesta 10 åringar klarar detta. Alla barn mognar dock inte samtidigt så det står oss fritt att förbjuda barn att köra om vi bedömer att de inte klarar av det.

Får man köra gokart onykter?

Alkohol eller drogpåverkade personer får enligt lag ej köra. ... Inställd körning pga alkohol debiteras med fullt pris. Ingen Alkoholförtäring i gokarthallen. Avbokning ska göras 48 timmar före bokad tid.

Hur mycket kostar det att börja i gokart?

Du som är mellan 9 och 12 år kör med en gokart klass Micro. 95 cc, ca 6 hk och en toppfart på ca 65 km/h. Kostnad: 500 kr plus PR-licens på 125kr om du ej har egen licens.

När får man börja tävla i gokart?

Minimiåldern för att köra gokart är 7 år. Då kör man i Cadetti-klassen som inte är en tävlingsklass. Avsikten är att Cadetti-förarna skall kunna träna och köra lokala uppvisnings-"tävlingar" för att vara väl förberedda när de som 10-åringar får börja tävla i Micro-klassen.

Är gokart farligt?

Händer det många olyckor? Och jo. Lite farligt är det. För att hyra gokart, som klassas som en lätt motorcykel, måste man ha körkort och förstås följa trafikreglerna.

Relaterade inlägg: