Hur tvättar jag en soffa?

Innehållsförteckning

Hur tvättar jag en soffa?

Hur tvättar jag en soffa?

Tvätta soffan själv Blanda vatten med 1/10 ättika och pensla över fläckarna försiktigt som förbehandling. Sedan tar du det som du använder som tvättmedel (Såpa, galltvål eller annat tvättmedel helst med miljömärkning) och tvätta fläckarna. Var försiktigt med mängden vatten du använder på stoppade möbler.

Kan man tvätta soffa?

Moderna soffor har inte sällan avtagbart tyg, vilket oftast innebär att de kan tvättas i maskin. En del kan tvättas i upp till 60°, medan andra måste handtvättas. ... För extra svåra fläckar kan du gnida in fläcken med lite diskmedel eller ättikssprit innan du kör klädseln i maskin, det brukar göra susen.

Hur ofta ska man tvätta soffan?

Hur ofta du behöver tvätta beror också på dina vanor. Brukar du äta i soffan eller låta din hund ligga i den behöver du troligtvis tvätta oftare än andra. Så ofta ska de tvättas: Runt en gång varannan månad för kuddarna och filten minst en gång i månaden.

Hur får man bort svett från soffan?

Häll bara lite bikarbonat på ytan som luktar illa och låt det verka i några timmar. Därefter borstar du upp pulvret och slänger i soporna. Beroende på materialet på ytan kan du ibland även behöva skrubba lätt på för att ta bort den dåliga lukten.

Kan man tvätta kuddfodral?

Vi rekommenderar att ni tvättar kuddfodralen i 40° och med liknande färger. Låt sedan dropptorka (ej torktumlare).

Relaterade inlägg: