Hur mycket vikt tar ett släp?

Innehållsförteckning

Hur mycket vikt tar ett släp?

Hur mycket vikt tar ett släp?

Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg. För att köra sådana fordonskombinationer räcker det med körkort med behörighet B.

Vad kostar det att väga ner en hästtransport?

Detta gör att denna process kan kosta mellan 6000 till 11 000kr beroende på förutsättningarna ovan. Vi åtar oss gärna uppdraget att genomföra hela processen och då tillkommer en mindre avgift för vårt arbete. Ring oss gärna och kolla vad som gäller för just ditt släp så hjälper vi dig att hitta bästa sätt.

Vad medför alltför lågt Kultryck för ekipagets köregenskaper?

Lågt kultryck beror oftast på att du lastat för mycket långt bak på släpet vilket gör att den inte har lika bra grepp på vägen och därför ökar vältningsrisken. Lågt kultryck kan innebära körförbud på ekipaget. Högt kultryck beror på att man har lastat för mycket långt fram på släpvagnen.

Hur tung husvagn får man dra?

Du får köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg med en eller flera tillkopplade släpvagnar. Släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 3 500 kg.

Hur mycket får man dra med en Passat?

Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra en lätt släpvagn med en totalvikt av högst 750 kg. Du får även dra en släpvagn med en totalvikt som är högre än 750 kg, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg.

Relaterade inlägg: