När måste årsredovisning upprättas?

Innehållsförteckning

När måste årsredovisning upprättas?

När måste årsredovisning upprättas?

Årsredovisningen ska vara hos oss senast sju månader efter räkenskapsårets slut. Det är däremot bra om du lämnar in årsredovisningen i god tid. Då är du säker på att hinna rätta till brister som vi eventuellt hittar innan sista dagen och därmed slippa betala en förseningsavgift.

Hur ska man upprätta en årsredovisning?

  • Aktiebolag och ekonomiska föreningar måste alltid upprätta en årsredovisning. För andra företagsformer är det bland annat storleken på företaget som är avgörande för om en årsredovisning behöver upprättas eller inte. Det går att läsa mer om detta i bokföringslagen kapitel 6. 3.

När ska årsredovisningen vara hos oss?

  • Skicka in. Adress. Skicka en årsredovisning på papper till: Bolagsverket Årsredovisningar 851 98 Sundsvall. Räkna med att postgången tar några dagar. Årsredovisningen ska vara hos oss i tid. Årsredovisningen ska vara hos oss senast sju månader efter räkenskapsårets slut. Det är däremot bra om du lämnar in årsredovisningen i god tid.

Kan du inte lämna in årsredovisningen i rätt tid?

  • Om du inte lämnar in årsredovisningen i tid måste företaget betala förseningsavgifter och riskerar likvidation. I vissa fall kan dessutom den som inte upprättat en årsredovisning i rätt tid åtalas för bokföringsbrott. Läs mer om bokföringsbrott på Ekobrottsmyndighetens webbplats .

När ska årsredovisningen finnas hos Bolagsverket?

  • När årsstämman har fastställt balans- och resultaträkningen har du en månad på dig att skicka in årsredovisningen till Bolagsverket. Det innebär att årsredovisningen ska finnas hos Bolagsverket senast sju månader efter räkenskapsårets

Relaterade inlägg: