Vad kostar en aktie på Bro Hof?

Innehållsförteckning

Vad kostar en aktie på Bro Hof?

Vad kostar en aktie på Bro Hof?

BRO HOF GOLF AB säljer 100 st aktier till ett pris av 180 000 kr/st. Tilldelning bestäms efter datum då teckningsansökan inkommer till Bro Hof Golf AB. Aktieägare får en omgående ”avkastning” på sin aktie genom en lägre alternativkostnad på årsavgiften.

När byggdes Bro Hof?

Historik. Bro Hof Slott Golf Clubs anläggning utgörs av egendomen och byggnader som ägdes tidigare av Brogård. Gården har rötter tillbaka till medeltiden. Nuvarande palatsliknande huvudbyggnad uppfördes 1888 efter ritningar av arkitekt Herman Holmgren.

Vem äger Bro Hof?

Klubben Bro Hof Slott Golf Club bedriver sin verksamhet i aktiebolaget Bro Hof Golf AB. Bolaget hyr mark och byggnader av Bro Hof Slott AB, som ägs till 100% av Björn Örås. År 2002 förvärvade Björn Örås fastigheten Bro Gård 1:88.

Vad kostar det att bygga en golfbana?

Normalt sett kostar det 18 miljoner att bygga en golfbana.

Vem äger golfbanan?

Exempelvis kan det antingen vara golfklubben eller ett dotterbolag som äger och förvaltar golfanläggningen och som utfärdar spelrätten. I de fall klubben enbart nyttjar golfbanan, genom avtal direkt med markägaren, är det vanligtvis markägaren som upplåter spelrätter till klubbmedlemmarna.

Hur lång tid tar det att bygga en golfbana?

Tidsåtgången från att omvandla ett blandat skogs-och åkerområde till en golfbana är cirka 2 år från byggstart.

Vad kostar det att köpa en golfbana?

Mitt plötsliga intresse för golfbanor baseras på att klubben köptes loss från övriga medlemmar av H&M ägaren Stefan Persson för 7 år sen, för den nätta summan av 100 miljoner kronor.

Hur mycket mark behövs för en golfbana?

Att bygga en golfbana från scratch är ett stort projekt. I Sverige och världen består en standardgolfbana av 18 golfhål, ett klubbhus, en träningsanläggning med driving range, puttinggreen och en parkeringsplats. Brutto markåtgång får man räkna 75-100 hektar.

Vad kostar det att driva en golfbana?

Kostnaden för detta kan variera från 20 -50 miljoner kronor, beroende på ambitionsnivå och markens beskaffenhet. Tidsåtgången från att omvandla ett blandat skogs-och åkerområde till en golfbana är cirka 2 år från byggstart.

Vad kostar en golfklubb?

Den stora kostnaden för dig som börjar spela golf är medlemskapet. Normalt kostar ett medlemskap i en golfklubb från ca 4 000 kr och uppåt per år.

Relaterade inlägg: