Vad kostar det att ha med cykel på tåget?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha med cykel på tåget?

Vad kostar det att ha med cykel på tåget?

Hopfällbar cykel, elsparkcykel, kickbike eller liknande räknas som handbagage om de är maximalt hopfällda under resan. I mån av plats får du ta med en tandemcykel per person på Öresundståg och Pågatåg (inte Krösatåg av säkerhetsskäl). För tandemcykel betalar du två cykelbiljetter.

Får man ta med cykel på pendeltåg?

Cykel på SL-pendeln Cykel får medtas utan avgift men inte under rusningstrafik kl. 6.00–9.00 och 15.00–18.00. Cykel är dock ej tillåten till Arlanda C, Odenplan och Stockholm City.

Får man ta med moped på tåg?

Svaret på din fråga är att det är förbjudet att med föra mopeder på pendeltåget.

Får man ta med cykel på buss SL?

bussarna, i tunnelbanan, på Tvärbanan, Nockebybanan, Spårväg City, Lidingöbanan och Roslagsbanan är det förbjudet att ta med cykel ombord. Det beror helt enkelt på att det inte finns utrymme för cyklar och för att de kan utgöra en säkerhetsrisk om bussen, tåget eller spårvagnen skulle behöva utrymmas.

Får man ha cykel på Saltsjöbanan?

På pendeltåg och Saltsjöbanan går det att ta med cykel, dock med vissa in- skränkningar, se nedan. Men inte på bussar generellt, dock försöksvis, som nämnts, på ett antal linjer sommartid. Inte heller får cykel medföras på de andra lokaltågen, Nockebybanan, Lidingöbanan, Tvärbanan och Roslagsba- nan.

Relaterade inlägg: