Hur mycket kostar det att stränga ett tennisracket?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att stränga ett tennisracket?

Hur mycket kostar det att stränga ett tennisracket?

PRISET FÖR ATT BYTA STRÄNGAR ÄR: strängar) – 269,- Strängning av racket, inklusive Wilson Sensation ,- Strängning med Wilson Revolve ,- Strängning av racket, inklusive Wilson Alu Power 2,-

Hur mycket kostar ett badmintonrack?

Jag söker helt enkelt på “badmintonrack” och genast hittar jag fina rea-rack från Adidas, Carlton och Babolat. Hos bland annat Racketspecialisten finner man idag racket Babolat X-Feel Lite (förra årets modell) för cirka 849 kronor. Ordinarie pris är cirka 1 600 kronor, så detta är definitivt ett intressant erbjudande.

Hur hårt ska man stränga badmintonracket?

Om du spelar ett par gånger i veckan och antingen är junior, lätt övad eller motionsspelare är det viktigt att ditt racket inte är för hårt strängat. En hårdhet på 10 kg kan vara lagom. ... En hård strängning motsvarar ca 12 kg.

När ska man stränga om tennisracket?

Strängningen på ditt racket har stor påverkan på dess egenskaper och vi rekommenderar att man strängar om det med jämna mellanrum oavsett spelnivå och därmed även om senorna inte gått sönder. Detta gäller oavsett om det är ett tennisracket, badmintonracket eller squashracket.

Hur man strängar ett tennisracket?

Spelar du med mycket topspin – stränga något lösare. Slår du hårt – stränga hårdare för bättre kontroll. Slår du löst – stränga lösare för att få hjälp med farten på bollen. Stränga lösare – om du vill ha en skonsam strängning för kroppen.

Vad ska man köpa för tennisracket?

Att veta hur tungt ditt tennisrack ska vara är viktigt för ditt spel. Rackets vikt kan nämligen påverka såväl kraft, kontroll, stabilitet och skaderisk. Ett seniorracket rekommenderas vara från 274 g upp till 340 g, där standardvikten för herr är cirka 300 g och kvinnor från 274 g upp till 300 g.

Var kan man stränga om badmintonracket?

Du kan få ditt badmintonrackomsträngat hos ett flertal rackåterförsäljare. Ett flertal klubbar erbjuder dessutom omsträngning. Du kan därför ofta stränga om ditt racket där du tränar.

Hur ska man hålla i badminton racket?

För att få bra känsla bör man inte hålla racket för hårt, utan vara mjuk men bestämd i handled och armrörelse. FEL. Rackets start är för nära kroppen vilket ger lite utrymme för sving. Det blir även svårt att dölja svippen.

Hur ofta ska man stränga om racket?

Vi rekommenderar att man byter och strängar om sina racketar oavsett om senan har gått av. Med tiden så förlorar senorna trycket och med det kontrollen. Vi tycker att man bör stränga om sin racket minst en gång i kvartalet.

Hur hårt strängar proffsen?

Dock är alla racketmodeller olika beroende på storleken på träffytan, strängningsmönster, vikt, balans och tillverkningsmaterial, så man gör klokt i att titta på racketens rekommenderade strängtryck som står på ramen. Proffsen strängar allt mellan 12-34 Kg, men de flesta ligger mellan 20-25 Kg.

Relaterade inlägg: