Vilken är den dyraste utbildningen?

Innehållsförteckning

Vilken är den dyraste utbildningen?

Vilken är den dyraste utbildningen?

Dyraste utbildningen är Konstutbildningen som kommer kosta 335 000 kronor per år följt av Design som kommer ligga på 270 000 kronor per år. På tredje plats kommer Läkarutbildningen som går loss på 230 000 kronor per år. Om man vill plugga hela läkarutbildningen som är 11 terminer får man slanta upp kronor.

Hur lång utbildning för att bli tandläkare?

Tandläkarutbildningen omfattar fem års heltidsstudier på universitetsnivå. Efter slutförd utbildning ansöker du om legitimation hos Socialstyrelsen vilket krävs för att få arbeta som tandläkare.

Vilken utbildning kostar mest?

Allra dyrast utbildningsområde per helårsstudent och år, utgörs enligt Högskoleverket av kategorin opera. De svenska lärosäten som undervisar opera får 272 000 kronor i ersättning per helårsstudent och år, exklusive den ersättning som utgår för utexaminerade studenter.

Hur mycket kostar det att studera på universitet?

Vad kostar det att läsa på universitet? Studier på högskolor och universitet i Sverige är avgiftsfritt för sökande med medborgarskap i ett EU/EES land eller Schweiz. Läs mer om anmälnings och studieavgifter på www.antagning.se. Övriga studierelaterade kostnader är litteratur och ev upptryck av kompendier.

Vad kostar en termin på universitet?

Till synes skiljer sig terminsavgifterna hösten 2016 starkt mellan olika lärosäten, från i genomsnitt 90 000 kronor vid Karlstads universitet till cirka 150 000 kronor vid Chalmers och KTH, drygt 180 000 kronor vid Karolinska institutet och högst vid Konstfack med 265 000 kronor.

Vad krävs för att utbilda sig till tandläkare?

För att bli Tandläkare är behörighetskraven på universitet/högskola följande: grundläggande behörighet, Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matte 4. Så så länge du får med dig dessa kurser i din gymnasieutbildning så blir du behörig.

Hur lång är utbildningen till specialisttandläkare?

På Karolinska Institutet kan du som är tandläkare vidareutbilda dig. Utbildningen följer Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd avseende tandläkares specialiseringstjänstgöring (HLSF-FS 2017:77). Utbildningen omfattar minst 3 års heltidstjänstgöring (för specialiteten käkkirurgi minst 4 år).

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

  • Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

  • För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca 1200-1500kr.

Kan du få tandvårdsbidrag från och med 24 år?

  • Det finns tre typer av stöd som du kan få från och med det år du fyller 24 år: Det allmänna tandvårdsbidraget, ATB. Det innebär att du får ett tandvårdsbidrag på 3 kronor per år beroende på hur gammal du är. Ett särskilt tandvårdsbidrag, STB, som kan du få till förebyggande tandvård om du har en sjukdom som påverkar tänderna.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

  • Ett besök hos tandhygienist kostar mellan 910-1770 kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Relaterade inlägg: