Får man spela korpen?

Innehållsförteckning

Får man spela korpen?

Får man spela korpen?

Det är tillåtet att använda licensierade spelare så länge de har medlemskap och är registrerade för laget i Korpen Stockholm. Spelarregistrering görs i KIT genom att lagledaren eller vice lagledaren loggar in och bjuder in spelare till laget.

Vilken division är korpen?

Hej, På flertalets önskan så kommer vi enbart köra serie i år med 11 - 12 lag i varje serie. Som det ser ut nu så finns det plats för 1-2 lag till i division 1.

Hur man startar ett Korpen lag?

Föreningar som ansöker om medlemskap i Korpen ska ange att de har korpidrott som verksamhet. Om ni är en redan befintlig förening som vill bli medlem i Korpen eller en nybildad förening som har uppfyllt alla kriterier nedan så ansöker ni om medlemskap i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet här.

Är Korpen med i RF?

Svenska Korporationsidrottsförbundet, som redan då var en centralorganisation med nationella medlemsorganisationer, blev medlemmar i RF 1976. Då anslöts Korpen som ett särskilt förbund med ett tydligt uppdrag att bedriva motionsidrott. Korpen hade då med sig ett betydande eget statligt stöd.

Vad är Korpen fotboll?

Korpfotboll är mer eller mindre världskänt. Vi har 10 000-tusentals korpfotbollsspelare runtom i Sverige som varje år både spelar och tränar. Det finfina med fotboll inom Korpen är att det finns serier för både herr-, dam- och mix-lag. Fotbollen passar att spela/träna i alla åldrar.

Hur startar man Korpen?

En förening som har i sitt ändamål att den ska bedriva motions- eller idrottsverksamhet, har ett idrottsnamn, är demokratiskt uppbyggd och öppen för alla (eller alla på arbetsplatsen) kan bli medlem i Korpen. Föreningar som ansöker om medlemskap i Korpen ska ange att de har korpidrott som verksamhet.

Vem skapade Korpen?

På sätt och viss kan man säga att Korpen alltid funnits. Eller åtminstone i 75 år. Det var nämligen då, 1945, som Stockholms stadsfullmäktiges ordförande Carl Albert Andersson tog initiativet att bilda Svenska Korporationsidrottsförbundet.

Varför heter det korpfotboll?

På sätt och viss kan man säga att Korpen alltid funnits. Eller åtminstone i 75 år. Det var nämligen då, 1945, som Stockholms stadsfullmäktiges ordförande Carl Albert Andersson tog initiativet att bilda Svenska Korporationsidrottsförbundet. Och då kanske du också förstår varifrån ”smeknamnet” Korpen kommer ifrån…

Relaterade inlägg: