Hur man ställer in strålkastarna?

Innehållsförteckning

Hur man ställer in strålkastarna?

Hur man ställer in strålkastarna?

Först måste du hitta ett plant golv att ställa bilen på. Mät från golvet till sträcket på strålkastaren, eller om du har klarglas, så finns en liten prick på glaset som är mitten. Om det var 60 cm, så håller du en tumstock 3 meter bort, då ser du tydligt villken höjd det är, och det ska alltså vara 57 cm där.

Hur ställer man in halvljus?

Mät från marken upp till centrum lykta.. får ej överstiga det måttet från mark till kanten på ljusbilden på väggen. Justera ej för lågt utan på måttade höjden precis ned mot 2-3cm under.. du kan få nedslag på för låg ljusbild också.

Hur justerar man strålkastare?

Ett system för nivåreglering av framlyktorna är obligatoriskt i EU.

  1. Placera bilen på exakt 10 meters avstånd framför väggen. ...
  2. Hitta den övre kanten av den ljusreflekterande ytan. ...
  3. Överföra höjden av den ljusreflekterande ytan. ...
  4. Räkna ut den eftersträvade höjden. ...
  5. Justera framljuset.

Hur ska ljusbilden se ut?

Det görs enklast så här: * Ställ bilen så vågrätt och vinkelrätt som möjligt 1 meter från en lodrät yta (vägg). * Ta det måttet och dra av en cm för varje meter som bilen står från den lodräta ytan. Då får man korrekt strålkastarinställning!

Hur ställer man in ljuset på bilen?

Mät upp strålkastarcentrum på en vägg. Ställ bilen fem (5) meter från väggen. Ljuskäglan ska ligga sex (6) centimeter under markeringen på väggen och den lutande delen av ljuset ska vara precis till höger om markeringen (se bild).

Hur långt ska halvljus lysa?

Halvljus[redigera | redigera wikitext] I motsats till helljus, som ska lysalångt som möjligt, är det belysta området framför bilen begränsat för att inte blända andra trafikanter. Enligt lag skall halvljuset avge en ljuskägla enligt ett bestämt mönster.

Relaterade inlägg: