Hur mycket kostar det att åka buss i Stockholm?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att åka buss i Stockholm?

Hur mycket kostar det att åka buss i Stockholm?

Priset på 44 kronor gör den lokala resan i Stockholm till landets dyraste. Köper du din biljett i automat eller via sms blir det något billigare. Då kostar biljetten 36 kronor. Genomsnittspriset för en enkelbiljett i Sverige ligger i dag på 24 kronor.

Hur betalar man buss i Stockholm?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Är det gratis att åka buss i Stockholm?

Från och med 28 oktober måste man köpa biljett på annat sätt när det inte går att betala med reskassan på bussen och man inte redan betalat sin resa med reskassan innan man stiger ombord.

Hur betalar jag på SL buss?

Ditt vanliga bankkort blir nu ditt SL-kort. Från och med den 11 februari 2021 är det möjligt att betala för en enkelbiljett med SL. Nu kan du bara blippa ditt bankkort eller kreditkort direkt mot läsaren på bussen, betalstolpen på perrongen eller hos konduktören.

Hur betalar man när man åker buss?

I samband med ombordstigning fram kan du även betala din biljett med betalkort och ladda reskassa ombord på de flesta bussar....

  1. Köpa enkel- och periodbiljett i appen. ...
  2. Köpa periodbiljett eller reskassa i webbshopen. ...
  3. Att köpa biljett hos försäljningsombud. ...
  4. Köp enkelbiljett ombord med reskassa.

Relaterade inlägg: