Vad kostar det att åka färdtjänst i Östergötland?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att åka färdtjänst i Östergötland?

Vad kostar det att åka färdtjänst i Östergötland?

Avgifter för färdtjänst En resa som kortare än 25 kilometer kostar 26 kronor per biljett. En resa som är längre än 25 kilometer kostar 52 kronor per biljett.

Vad kostar det att åka färdtjänst i Norrköping?

Ring till Östgötatrafiken kundtjänst 0771-21 10 10. Läs mer om färdtjänst på Östgötatrafikens webbplats....Mer information om färdtjänst.
SträckaAvgift för enkelbiljett
Upp till 25 kilometer26 kronor
Över 25 kilometer52 kronor

Hur betalar man färdtjänst?

Du kan välja att betala med autogiro eller via e-faktura. Du kan även ha både autogiro och e-faktura. Då får du fakturaspecifikationen till din internetbank och pengarna dras automatiskt från ditt konto på rätt dag. Anmäl dig först till autogiro.

Hur länge ska du ha rätt till färdtjänst?

  • För att ha rätt till färdtjänst måste du ha en funktionsnedsättning som beräknas pågå i minst tre månader. Du ska också ha väsentliga svårigheter att använda den vanliga kollektivtrafiken. Vid flytt till Linköpings kommun kan du skicka in din ansökan om färdtjänst innan du är folkbokförd i kommunen.

Var kan du ansöka om färdtjänst?

  • Du ansöker om färdtjänst hos den kommun som du är folkbokförd i, eller hos den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län. Oftast finns det en färdtjänsthandläggare som kan hjälpa dig. I vissa regioner behöver du även ett läkarintyg när du ansöker om färdtjänst.

Kan du få färdtjänst i ditt län?

  • Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader. Du ansöker om färdtjänst hos din kommun eller hos den myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län.

Relaterade inlägg: