Kan man ta med sig husdjur utomlands?

Innehållsförteckning

Kan man ta med sig husdjur utomlands?

Kan man ta med sig husdjur utomlands?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Kan man köpa en hund från ett annat land?

Hunden som ska importeras måste vara ID-märkt samt vaccinerad mot rabies. Hunden måste också ha ett pass. Om ett pass inte kan utfärdas i det land där man hämtar hunden finns det en särskild blankett man kan använda (blankett E9. 207) som man kan hitta på Jordbruksverkets hemsida.

Hur reser man med hund på flyg?

Hund i kabinen räknas som handbagage – du får ha med ett. Hunden i kabinen reser alltid i en väska som placeras på golvet. Hundar brukar inte få resa med på charterflyg.

Får man ta med sig hunden till Norge?

Hundar, katter och illrar kan föras in och tas med på resor till Norge när följande regler är uppfyllda: Hundar, katter och illrar måste vara över tre månader vid införsel på grund av ålderskravet vid rabiesvaccinering. ... Behandlingen ska ha genomförts av veterinär minst 24 och högst 120 timmar före ankomst till Norge.

Relaterade inlägg: