Vad kostar en kilowatt idag?

Innehållsförteckning

Vad kostar en kilowatt idag?

Vad kostar en kilowatt idag?

Enligt SCB kostar 1 kWh för de flesta elkonsumenter i Sverige mellan cirka 1,5 – 2,5 kr inkl. moms. Detta pris inkluderar nätavgifter och energiskatt (0,44 kr) och baseras på 2019.

När är elen som dyrast idag?

Timspotpris på elen Elen per timme är oftast som dyrast vardagar kl 8:00 då många sätter igång sina hushållsmaskiner. Med möjligheterna som ett timbaserat pris ger kommer också en risk – om du inte styr elanvändningen kan du i stället få en högre kostnad än om du hade haft ett månadsdebiterat rörligt avtal.

Vad kostade elen 2020?

2020: 22,1 öre per kWh. 2019: 40,5 öre per kWh. 2018: 45,8 öre per kWh.

När är elen som billigast på dygnet 2021?

På natten när vi sover är elpriserna som billigast. De dyraste timmarna hittar du på morgonen då vi går upp, tänder lampor och kanske kokar gröt och på kvällen, när vi kommer hem från jobbet, lagar middag, tittar på tv, diskar och tvättar. ”Jag behöver inte göra något mer än att sätta i laddaren.

När är det dags att binda elpriset?

Det är mycket dyrare att binda elpriset på vintern Nej, många tror att det är dyrare att binda sitt elpris på vintern, men det finns inget tydligt mönster som visar att det är så. Vi följer prisutvecklingen dag för dag året runt och ibland har det varit bäst att binda på sommaren, ibland på hösten, vintern eller våren.

Relaterade inlägg: