Vad kostar ett mopedkörkort klass 1?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett mopedkörkort klass 1?

Vad kostar ett mopedkörkort klass 1?

Du betalar 150 kr och skickar in blanketten tillsammans med foto på dig själv (måste vara godkänt för id-handlingar) och får sedan ditt förarbevis. Fram till du får ditt förarbevis kan du köra moped med vanlig legitimation dock högst i två månader från och med utfärdat kunskapsprov.

Vad krävs för moped klass 1?

Vill du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped) behöver du ett körkort som har minst behörighet AM. Har du redan tagit körkort med någon annan behörighet får du automatiskt AM på köpet och har då rätt att köra mopeden. Du får också köra om du har traktorkort som är utfärdat före den 1 oktober 2009.

Hur registrera moped klass 1?

För att kunna registrera, och därmed lagligt framföra fordonet, krävs att det uppfyller kraven för aktuellt fordonsslag, vilket i normalfallet bevisas genom att fordonstillverkaren utfärdat ett CoC-dokument (Certificate of Conformity) för fordonet.

Hur många klarar am teoriprovet på första försöket?

Det är dock över försöken totalt, och inte bara över första försöket. Då är det 58 % som klarar teoriprovet. Om man vill skilja på privatister och trafikskoleelever så är det 45 % för privatister och 75 % för trafikskoleelever.

Hur mycket kostar det att registrera en moped?

Det kostar 160 kronor i engångsavgift att registrera en EU-moped hos Transportstyrelsen. En EU-moped, som kallas Moped klass 1, kan köras i högst 45 kilometer i timmen.

Hur mycket kostar ett mopedkörkort?

  • Mopedkörkort pris. Synundersökning ca 100 kr. Körkortstillstånd 220 kr. Fotografering 80 kr. Tillverkning av körkort 150 kr. Kunskapsprov 325 kr dagtid/ 400 kr efter 18.00 eller helger. Utbildningsavgift mellan 30 beroende på trafikskola och vad som ingår.

Kan du köra moped i klass 1?

  • Vill du köra så kallad EU-moped så måste du ta ett AM-körkort. Det ger dig tillstånd att köra mopeder som ingår i klass 1. Mopeder i klass 1 får gå i max 45 km/h och måste ha en registreringsskylt. För att få ta körkortet ska du ha fyllt 15 år och genomgått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.

Vad är AM-körkort för klass 1?

  • AM-körkort eller körkort för klass 1 är den ena och ger dig tillstånd att köra mopeder i klass 1. Dessutom ingår ett förarbevis för klass 2. Den andra typen av körkort för moped kallas förarbevis för klass 2. Det förarbeviset ger dig tillstånd att köra mopeder inom klass 2.

Hur mycket kostar ett körkort för AM?

  • För att få körkort för AM (moped klass I) måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov. Avgiften för ett kunskapsprov är 325 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 400 kronor.

Relaterade inlägg: