Hur många sessioner EMDR?

Innehållsförteckning

Hur många sessioner EMDR?

Hur många sessioner EMDR?

Din terapeut kommer att samtala med dig om dig själv för att försöka förstå bakgrunden till dina besvär och hur dessa påverkar ditt nuvarande liv. Detta kan ta en till två behandlingstillfällen. Om EMDR är en lämplig behandlingsmetod kommer terapeuten att förklara behandlingsproceduren för dig.

Hur fungerar Traumaterapi?

Därför går en traumabehandling ofta ut på att möta det obehagliga minnet, så kallad exponering. ... I EMDR kan du genom att tänka på den obehagliga händelsen samtidigt som du utför ögonrörelser ge hjärnan en chans att bilda ett enhetligt minne och därmed minska symtomen för trauma eller PTSD.

Vad är Traumafokuserad KBT?

Traumafokuserad Kognitiv beteendeterapi, TF KBT, är en psykologisk behandling som riktar sig till barn och ungdomar som varit med om skrämmande händelser och utvecklat psykisk ohälsa. TF KBT är den behandlingsmetod för traumatiserade barn och ungdomar som har det starkaste stödet i forskning just nu.

Vad är Psykoedukation?

Psykoedukation, eller pedagogisk terapi, är en metod som utvecklats för att hjälpa personer som drabbats av en psykos och tillämpas numera även på andra sjukdomar. Med hjälp av den kan man lära känna och hantera psykossjukdomen bättre.

Hur kan man använda psykodynamisk terapi idag?

Psykodynamisk terapi kan användas för en rad olika problem såsom depression, ångest, tvångssyndrom, panikångest . Studier har visat att de flesta personer som har gått i PDT fortsätter att må bättre även efter att behandlingen avslutats.

Relaterade inlägg: