Har Nordea bra fonder?

Innehållsförteckning

Har Nordea bra fonder?

Har Nordea bra fonder?

Vi får ge din bankman att Nordea Indexfond Global är ett bra val. Det finns bättre (=billigare) fonder hos andra banker, men vi tycker att det är den bästa fonden du kan hitta hos Nordea. ... Utav de fonder du nämner är de flesta aktiefonder, men Nordea Stratega 30 är en blandfond med 70% räntor.

Vad kostar fonder Nordea?

1,00 % utgör en fast del av förvaltningsavgiften. I de fall fondens avkastning överstiger fondens jämförelseindex tas en prestationsbaserad avgift ut med 20 % av över- avkastningen. Förvaltningsavgiftens fasta och rörliga del har ett sammantaget tak på max 1,60 % per år.

Vilka indexfonder har Nordea?

Nordeas indexfonder a. en indexfond som placerar i globala aktier (Global Passiv), en indexfond som placerar i europeiska aktier (Europa Passiv) och en indexfond som placerar i finska aktier (Finland Passiv). Dessutom erbjuder Nordea Enhance-fonder som placerar globalt, i Europa, USA och på tillväxtmarknaderna.

Vad är Nordea Futura?

En blandfond som placerar globalt i såväl aktier som räntebärande värdepapper. ... Riktvärdet är dock hälften i aktier och hälften i räntebärande värdepapper. Fördelningen görs utifrån en bedömning av utvecklingen på de olika finansiella marknaderna.

Är Nordea Stratega bra?

Nordea Stratega Ränta har även fyra stjärnor hos Morningstar, ett annat oberoende ratinginstitut av fonder, i kategorin ”Ränte - SEK obligationer företag”. – Förvaltningen av Stratega Ränta är dock inte ett arbete vi gör ensamt eftersom fonden har möjlighet att placera i andra fonder från Nordea.

Är Nordea Stabil Pension bra?

Ju närmare pensionen du kommer, desto säkrare placerar vi dina pengar. Det gör att du får en jämnare och tryggare pension under den utbetalningstid du har valt, vilket kan vara praktiskt och skönt som pensionär. Stabil Pension är en del av Nordeas Hållbart Val.

Vad kostar det att spara i fonder?

Så fungerar avgifter på fonder Förvaltningsavgiften anges i procent per år. Däremot beräknas avgiften på fondens totala värde varje dag. Varje dag tas 1/365-del av förvaltningsavgift ut från fonden, innan fondkursen beräknas. På det sättet betalar du bara avgift för den tid som du äger andelar i fonden.

Hur vet man om det är en indexfond?

En indexfond följer, precis som det låter, ett index. Ett index är ett jämförelsetal som beskriver hur någonting utvecklas, till exempel aktiemarknaden. Fonden investerar i aktier som ingår i ett visst index, samt avspeglar dess storlek i indexet.

Relaterade inlägg: