Vilken sorts äpplen ska man ha till äppelmos?

Innehållsförteckning

Vilken sorts äpplen ska man ha till äppelmos?

Vilken sorts äpplen ska man ha till äppelmos?

Vilken äppelsort ska man välja Klassiska äppelsorter som passar till mos är till exempel Aroma, Transparente Blanche, Gravensteiner, Signe Tillisch, Kim och Ingrid Marie. Testa dig fram för att hitta din favorit eller prova att blanda flera äppelsorter!

Vilket äpple är det?

När en pomolog ska sortbestämma ett äpple tittar pomologen på äpplet med skaftet nedåt och foderhålan uppåt – dvs. upp- och-ned för en lekman. Sorten är lättare att bestämma genom att titta på fodret än i skafthålan och hela äpplets siluett framgår tydligare från det hållet.

Kan man frysa in i glasburkar?

Det går alldeles utmärkt att frysa in mat i glas. Glas tål gott och väl att frysas utan att spricka. Det enda du ska tänka på är att lämna ett par centimeter luft högst upp i burken eftersom maten utvidgas när den är fryst.

Kan man frysa marmelad i glasburkar?

Tack för din fråga. Det ska gå bra att frysa in sylt i plastpåsar men kvaliteten kan försämras något då sylten kan bli lite vattnig och därmed lösare. ... Det som ger bäst resultat och hållbarhet är att koka sylt med vårt syltsocker och använda steriliserade glasburkar.

Kan äppelmos bli gammalt?

– Hårt sockrad sylt och marmelad kan man äta om man skär bort möglet med stor marginal, men när det gäller andra produkter ska man slänga hela burken även om det bara möglat på locket, säger Christina Lantz.

Relaterade inlägg: