Hur fungerar Chromecast till TV?

Innehållsförteckning

Hur fungerar Chromecast till TV?

Hur fungerar Chromecast till TV?

Chromecast är en digital medieströmningsenhet som Google har tagit fram. Själva enheten är en dongel (en liten ”puck” med en anslutningskabel, inte större än att den ryms i fickan) och vad den gör är att den trådlöst strömmar din favoritunderhållning från din smartphone, surfplatta eller dator via ditt hemnätverk.

Vad är det för skillnad på Chromecast 1 och 2?

Standardversionerna av Chromecast (generation ett, två och tre) stödjer Full HD-upplösning med surroundljud. Andra generationen har dessutom stöd för Wireless AC och Dual-band-nätverk, vilket första generationen saknade (läs mer i Dual-band).

Hur mycket kostar Google Chromecast?

  • Till skillnad från andra liknande tjänster strömmas inte innehållet via enheten som man styr uppspelningen med utan hämtas direkt från Chromecast, vilket lämnar enheten fri till annat. Stödjer Android, iOS, Windows och OS X. Lanserad 2013. Det billigaste priset för Google Chromecast just nu är 390 kr.

Hur fungerar en Chromecast?

  • En Chromecast fungerar mer som en ren mottagare. För sig självt gör den egentligen inget och har ingen direkt möjlighet att installera appar och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp på skärmen från en annan enhet och väljer vilken mottagare (Chromecast) som ska spela upp det.

Hur kan du casta webbläsarfönstret till Google Chrome?

  • Använder du Google Chrome som webbläsare på en dator kan du välja att casta hela webbläsarfönstret till en närbelägen Chromecast. Detta gör du genom att trycka på de tre prickarna längst upp till höger och sedan välja "Casta" i menyn.

Relaterade inlägg: