Vad krävs för att bli finansiell rådgivare?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli finansiell rådgivare?

Vad krävs för att bli finansiell rådgivare?

Vilken utbildning krävs för att bli Privatekonomisk rådgivare. En lämplig utbildning för att bli privatekonomisk rådgivare är en ekonomisk högskoleutbildning eller YH-utbildning. För att få arbeta som rådgivare kräver lagen att arbetsgivaren ser till att rådgivaren är kvalificerad för arbetet.

Vad är en finansiell rådgivare?

Analyserar och utvärderar placeringsalternativ, aktier eller obligationer samt arbetar med portföljförvaltning. Lämnar råd och handlägger skatteärenden, bolagsbildning, köp och försäljning av exempelvis fast egendom.

Hur blir man banktjänsteman?

Du kan även studera till bank- och försäkringsrådgivare på yrkeshögskolor. För att arbeta som rådgivare krävs dock en licens som man får efter att man klarat ett test efter utbildningen. Letar du efter universitets- eller högskoleutbildning? Här kan du hitta utbildningar inom ekonomi eller juridik på universitetsnivå.

Hur får man SwedSec licens?

Hur får jag en SwedSec-licens? Du måste bl. a. vara anställd eller, enligt SwedSecs regelverk, betraktas som anställd i ett SwedSec-anslutet företag och ha genomfört licensieringstest med godkänt resultat.

Relaterade inlägg: