Vad kostar en försäkring på en moped?

Innehållsförteckning

Vad kostar en försäkring på en moped?

Vad kostar en försäkring på en moped?

Vad kostar en mopedförsäkring? Snittpriset för de mopedförsäkringar som tecknats via oss på Insplanet till och med 2020-07-21, är 3 410 kronor. Datan är hämtad från mopedförsäkringar av både klass I och II.

Vilka försäkrar mopedbilar?

Vi erbjuder en trygg och anpassad försäkring för dig och din mopedbil. Grunden är en trafikförsäkring, som kan kompletteras med en halv- eller helförsäkring. Mopedbilar blir allt mer populära, samtidigt som olyckorna ökar. Därför är det viktigt att vara rätt försäkrad och att tänka på säkerheten.

Kan du ha en helförsäkring på din moped?

  • Vill du ha en försäkring som ersätter skador på din moped som uppstått vid krock, skadegörelse eller brand så ska du välja vår helförsäkring. Den gäller också om din moped har blivit stulen och inte kommit till rätta inom en månad. Helförsäkringen är vårt mest omfattande skydd.

Vad ingår i mopedförsäkringen?

  • Assistans för förare, passagerare och mopedbil ingår i halv- och helförsäkringen. Vår mopedförsäkring har låga självrisker. 0 kr i självrisk på trafikförsäkringen. Mopedbilar blir allt vanligare och det är viktigt med en bra försäkring.

Har du kört en moped enligt lag?

  • Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom. Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning om mopeden blir stulen.

Vad är en moped i klass 1?

  • Mopeder i klass 1 kallas ofta "EU-moped" och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. För att få köra Moped klass 1 måste du minst ha ett AM-körkort. Kom ihåg att ställa på din moped om den varit avställd hos transportstyrelsen. Även en mopedbil är en moped klass I.

Relaterade inlägg: