Vad är en brandvägg på datorn?

Innehållsförteckning

Vad är en brandvägg på datorn?

Vad är en brandvägg på datorn?

Brandväggar är programvaror eller maskinvaruenheter som filtrerar och undersöker informationen som kommer genom internetanslutningen. De utgör en första försvarslinje eftersom de kan hindra ett skadligt program eller angripare från att få åtkomst till nätverket och din information innan potentiell skada görs.

Vilken brandvägg ska man ha?

En bra brandvägg finns i omfattande säkerhetspaket från Bitdefender Internet Security. Först och främst drar användaren nytta av effektivt skydd mot skadlig kod, Spionprogram, Ransomware, adware och virus. Programvaran kan installeras på datorer med Windows 7, 8 och 10.

Varför ska man ha en brandvägg?

En brandvägg (eng. firewall) har till uppgift att skydda datorn mot suspekt inkommande trafik och oftast även att kontrollera utgående trafik. ... En vanlig missuppfattning är att en brandvägg även skyddar mot virus och skadlig kod. Det gör brandväggen inte, utan dess uppgift är att stoppa otillåten trafik.

Vad är en brandvägg?

Brandväggen står mellan en dator och dess anslutning till ett externt nätverk eller internet, och avgör vilken nätverkstrafik som tillåts passera och vilken trafik som anses vara farlig.

Vad är en brandvägg Mac?

OS X innehåller en programbrandvägg som du kan använda för att styra anslutningar som görs till din dator från andra datorer i ditt nätverk. OS X 10.5.1 och senare innehåller en programbrandvägg som du kan använda för att styra anslutningar per applikation (istället för per port).

Relaterade inlägg: