Vad kostar en valp idag?

Innehållsförteckning

Vad kostar en valp idag?

Vad kostar en valp idag?

Även om de vanligaste hundraserna oftast kostar mellan cirka 12 000 kr och 15 000 kr så finns det hundar som är tio gånger så dyra.

Hur mycket kostar en vinthund?

Den allra största utgiften är avgiften till hunddagiset, 5400 kronor i månaden. En irländsk varghund kostar mellan 13 och 15 000 kronor, och har dessutom en hög försäkringspremie. I övrigt är det dock inte dyrare att ha en vinthund än att ha en mindre hund, med ett viktigt undantag: transporter.

Hur länge växer en greyhound?

När är Greyhound fullvuxen? Hundarna är inte fullvuxna förrän de är två till två och ett halvt år gamla. De fortsätter att växa i höjd tills de är ungefär 3 år gamla, men deras vikt håller sig inom ett mycket snävare intervall efter det.

Hur mycket kostar en saluki?

Hunden användes förr för jakt. Den är snäll, smart och lättlärd. Normalvikten är runt 18-27 kilo. En Saluki kostar cirka 20 000 kronor.

Är en vinthund?

Vinthundar är en slank hundrastyp med god syn, och en kropp byggd för fart och snabbhet. Den snabbaste hundrasen, greyhound, är kanske den mest kända vinthunden. Den kan på kortare sträckor springa 70 kilometer i timmen.

Hur lång är en whippet?

Hona: 45–53 cm Hane: 48–56 cm Whippet/Height

Relaterade inlägg: