Hur mycket är en hög Fondavgiften?

Innehållsförteckning

Hur mycket är en hög Fondavgiften?

Hur mycket är en hög Fondavgiften?

SVAR: Fondavgifter varierar mycket och kan vara allt från helt gratis till så mycket som 2,5% av kapitalet per år. Ibland får man betala ännu mer om fonden dessutom tar ut en prestationsavgift, vilket är en modell vi inte gillar eftersom det ger fonden incitament att ta högre risker.

Vad är en hög förvaltningsavgift?

Den rekommenderade avgiften på 0,2 procent gäller före rabatten. För ett långsiktigt sparande som pensionssparande minskas kapitalet betydligt mer av en avgift på 0,4 procent än av en avgift på 0,2 procent. Vid lika stort årligt sparbelopp under 40 års tid blir skillnaden i slutligt kapital cirka 4,5 procent.

Kan man köpa fonder på Avanza?

Det vanligaste är att göra det via internet, men man kan även lägga en order via telefon och i vissa fall även via fax. I köpordern anger du vilken fond du vill köpa och för hur mycket pengar du vill köpa för.

Vad är dyr avgift fonder?

När avgiften i fonden är över 1,5 procent börjar det anses som dyrare och då bör man göra sin läxa. – Om den har en förvaltningsavgift på över 2 procent bör man absolut dra öronen åt sig och informera sig om varför den är så dyr, säger Nicklas Andersson.

Relaterade inlägg: